Top

Webshop Keurmerk

Er zijn inmiddels zoveel keurmerken dat ook de consument door de bomen het bos niet meer ziet en het vertrouwen in keurmerken verliest, aldus de Autoriteit Consument & Markt (ACM).Hoe betrouwbaar is een webwinkelkeurmerk?


Tegenwoordig lijkt er voor elke webwinkel een apart keurmerk te zijn.
Niet verwonderlijk, want een webshop met een keurmerk straalt vertrouwen uit. Toch kan iedereen zomaar een eigen keurmerk uitgeven.
Dus hoe betrouwbaar is een webwinkelkeurmerk?

Wat is een keurmerk?
Een keurmerk is een kwaliteitsoordeel, in de vorm van een logo, over een bepaald product of dienst. Deze kwaliteit wordt bepaald door een lijst van specifieke eisen waar het product of de dienst aan moet voldoen. Dit wordt gecontroleerd door de keurmerkeigenaar. Omdat er geen wettelijke regels bestaan voor keurmerken, kan iedereen zijn eigen keurmerk beginnen. Dit zorgt ervoor dat er een enorme hoeveelheid aan keurmerken ontstaat, met name op het gebied van online winkels en diensten. Zo heb je onder andere:

  • Het Thuiswinkelwaarborg
  • Het Webshop keurmerk
  • Het Qshops keurmerk
  • Het Safe2Shop keurmerk
  • Het Digikeur webshop keurmerk


En dit is slechts het begin van een lange lijst van webwinkelkeurmerken.

De Keurmerkentoets
Om aan te tonen dat het keurmerk betrouwbaar is, kunnen de eigenaren van een keurmerk zich aanmelden voor de keurmerkentoets. Deze toets is opgesteld door de Raad van Accreditatie, een onafhankelijke stichting die toezicht houdt op diverse instellingen die zich bezig houden met kwaliteitsbeoordelingen.

Let wel, de toets geeft geen oordeel over de eisen die door het keurmerk aan het product of dienst worden gesteld. Na afloop van de toets kan de keurmerkeigenaar ervoor kiezen om de testresultaten te publiceren op Consuwijzer.

Maar...van de grote hoeveelheid webwinkelkeurmerken zijn er slechts twee getoetst door de RvA: het Thuiswinkelwaarborg en het Webshop Keurmerk. Beide hebben het rapportcijfer 10 ontvangen. Het belangrijkste verschil tussen deze twee keurmerken is dat het Thuiswinkelwaarborg als enige webwinkelkeurmerk is aangesloten bij de geschillencommissie. Daarnaast voert het Thuiswinkelwaarborg ook jaarlijks een controle uit.

 
Waarom sluit Parfumpaviljoen zich dan niet bij b.v. Thuiswinkelwaarborg?
Ons streven is om de prijzen van al onze producten zo scherp mogelijk te houden.
Dit kan mede doordat we zelf ook zo min mogelijk kosten maken die in de regel verdisconteerd worden in de prijzen. 
En dat er kosten gemaakt moeten worden voor een Thuiswinkelwaarborg keurmerk blijkt uit het volgende;
*Inschrijfkosten € 75,00  (eenmalig)
*Certificeringskosten € 390,00 (jaarlijks)
*Contributiekosten, afhankelijk v.d. jaaromzet, variërend
vanaf € 150,00 tot € 29.000,00 per jaar.
 
Wij doen hier niet aan mee!!
Ons keurmerk is VERTROUWEN.
Vertrouwen in onze klanten en vertrouwen van de klant in ons. Dat is voor ons de basis.