Top

ParfumTips

HOE BRENG JE PARFUM AAN?
Je kunt natuurlijk gewoon wat van je favoriete parfum over je heen spuiten, maar waar en hoe gebruik je parfum zodat de geur het beste tot zijn recht komt, en hoe blijft het zo lang mogelijk goed ruiken?

 

Subtiel

Parfum is bedoeld als vaag geuraccent, zo vaag dat het vraagt om meer. Het is zeker niet de bedoeling om jezelf in een allesoverheersende wolk van parfum te hullen. Zelf wen je aan de geur en na een tijdje ruik je het niet of nauwelijks meer. Bovendien kies je voor jezelf een geur die jij lekker vindt, maar anderen kunnen de geur misschien wel eens minder prettig vinden en zich er zelfs aan storen.

 

Verschillende huidtypen

Parfum breng je aan op een schone, droge huid. Een parfum blijft het langst goed ruiken op een niet te droge huid. Bij een wat vettere huid mengt de parfum zich met de huidvetten en hecht zich daardoor beter aan de huid. 

Zo blijft je parfum de hele dag hangen:
Herkenbaar: 's morgens vroeg spuiten we ons favoriete geurtje op, om vervolgens al enkele uren later tot de ontdekking te komen dat er helemaal niets meer te ruiken is. Erg vervelend, maar met deze simpele truc zorg je ervoor dat je parfum de hele dag blijst hangen. De oplossing is belachelijk simpel: een potje vaseline is alles wat je nodig hebt. Parfum blijft namelijk veel beter zitten op een vette huid. Smeer dus een klein beetje vaseline op je polsen, decolleté en hals en spuit er dan parfum over. Je zal veel langer van je favoriete geur kunnen genieten.  

Waar breng je het aan?
Parfum breng je aan op plaatsen waar je je hartslag aan de oppervlakte kunt zien of voelen. Dus je polsen, de binnenkant van je ellebogen, je knieholten, het kuiltje van je keel en je decolleté. Kies een paar van deze punten, niet allemaal. Vind je dat niet voldoende, spray dan wat parfum in de lucht en loop er door heen.

 

Hoe breng je het aan?

Houd het flesje op zo'n 15 tot 20 cm van de huid. De parfum wordt dan mooi verdeeld over een iets groter oppervlakte van de huid.

 

Waar breng je het niet aan?

Spuit parfum niet direct op je kleding want het kan vlekken veroorzaken. Bovendien kunnen stoffen verschillend reageren met de geur. Spuit het ook niet rechtstreeks in je haar. De reactie met haarproducten kan de geur veranderen.

 

Laat het drogen

Geef de parfum de tijd om goed in de huid te trekken. Doe na het aanbrengen van de parfum niet meteen je kleding aan. Je kleding zal een deel van de parfum absorberen voor het goed in de huid is getrokken.

 

Verschillende geuren door elkaar

Hou in de gaten wat voor andere producten je gebruikt. Je shampoo, douchegel, zeep deodorant en soms ook dagcrèmes laten allemaal geuren achter. Als je daarbij ook nog parfum gebruikt kan het een allegaartje van geuren worden. Als oplossing kun je meerdere producten uit dezelfde geurlijn als je parfum kiezen om een mooi geheel te krijgen.

 

Warme of koude dagen

Bij hogere temperaturen gaat je parfum langer mee en is de geur sterker. Bij koude dagen kan dat een stuk minder zijn. Op warme dagen kan een wat zware parfum te heftig ruiken. Je kunt er dan het beste wat minder van op doen. Een andere manier is om een lichtere parfum te kiezen voor de zomer en een wat intensere geur voor de winter.

Hoe een parfum te bewaren?

De badkamer is alles behalve ideaal om je parfum te bewaren!

Wat is dan wel een geschikte plek voor parfum, zodat deze langer goed blijft? 

Warmte, vocht en fel (zon-) licht zijn de redenen dat je parfum beter niet op de badkamer kunt bewaren. Deze invloeden kunnen er nl. voor zorgen dat parfum bederft, waardoor hij anders gaat ruiken, B.v. andere kleur, dikker worden van de vloeistof, zuur, allemaal tekenen dat je parfum bedorven is.

Je kunt parfum dan ook beter op een koele plek bewaren. De slaapkamer is dus een veel geschiktere plek dan de badkamer. Zorg ook dat de parfum goed afgesloten is. En bewaar het flesje in het doosje zodat te fel licht geen invloed heeft. 

En in een parfum met verstuiver komen minder snel bacteriën, waardoor deze, wanneer hij op een koele en donkere plek staat, jarenlang goed blijft.Belangrijk

BELANGRIJKE INFO OVER PARFUM: 

Wist je dat er in heel veel Eau de Toilettes bepaalde chemische ingrediënten zijn toegevoegd die nitrosamine vorming veroorzaken, met als doel om de geur langer vast te houden! 
Als je ooit van iemand hebt gehoord dat "Ja hoor, mijn eau de toilette (slechts 3%-7% parfumconcentraat) ruik ik echt de hele dag", dan mag je hun eerlijk laten weten hoe dit komt. 
Dit komt door de vorming van nitrosaminen. 
Zelfs de duurdere parfum merken maken hier gebruik van zodat hun Eau de Toilette langer ruikt, terwijl ze minder parfumolie gebruiken. 
Wat zijn nitrosaminen? (http://nl.wikipedia.org/wiki/Nitrosamine)
Nitrosaminen zijn chemische verbindingen die als een soort kleefstof aan je huid blijft kleven. 
Nitrosaminen zorgen ervoor dat ook een klein beetje parfum-olie in je poriën worden opgenomen en deze combinatie zorgt juist voor de vaak gehoorde huid-irritaties en is op lange termijn zelfs kankerverwekkend. 
Nitrosaminen worden niet als stof aan een product toegevoegd, maar ontstaan door toegevoegde chemische ingrediënten die op elkaar reageren. 
Dit is onwenselijk, maar ook ONNODIG omdat het gebruik van ZUIVERE grondstoffen nitrosamine vorming voorkomt! 
Om die reden en naar aanleiding van de onderzoeksresultaten, heeft de VWA de cosmetica-branche aangespoord verder onderzoek te doen naar de productie van cosmetica zonder dat nitrosamine vorming plaatsvindt.

Een keer raden op welk merk je wel kunt vertrouwen, waar er geen sprake is van nitrosamine vorming, simpelweg door gebruik te maken van een hoger percentage parfum-oliën. (Parfum met 20% parfumolie en bij de Eau de parfums 16%)
Juist, bij de parfums van Parfumpaviljoen.